Om gården

Sjökärrets Ekogård är ett småskaligt lantbruk mellan Hallstavik och Uppsala som vi driver enligt ekologiska principer. Vi konstgödslar inte och vi besprutar inte markerna. Hos oss går djuren alltid först med höga krav på djurskydd och djurhälsa. Vi jobbar förebyggande med djurens hälsa och behandlar till exempel bara djuren om de är sjuka och behöver vård, aldrig slentrianmässigt. Och vi rådgör alltid med kunniga veterinärer som finns i Uppsala-området vid behov. Djuren har långa betessäsonger och generellt mycket utevistelse året om, förutom under lamningen.

På gården finns får, kor, hästar, höns, hundar och en katt.  Fåren är av raserna gotlandsfår och jämtlandsfår.

Gårdsbutik

Gårdsbutiken är öppen på helger eller enligt överenskommelse. Där säljer vi lammkött i frysta konsumentförpackningar, lammkorv, ull, garn och skinn. Sms:a 0733502239 om du vill kolla att vi säkert är på plats. Ibland är vi borta på utflykt eller jobb.

sommartorpet Bild1

Lugna omgivningar och en oas nära natur och djur

Gården är på 28 hektar och ligger i slutet av en grusväg med åkrar och skog som enda granne. Vi har ett litet torp som är byggt 1830 som vi hyr ut sommartid till tillfälliga gäster och turister som vill koppla av eller vara kreativ i en lantlig miljö. Perfekt ställe för den som vill fokusera på kreativt skrivande i lugn och ro.  Läs mer här om uthyrning.

I vår lilla gårdsbutik som är ett gammalt spannmålsmagasin säljer vi produkter från gården, t ex ull, skinn, garn och frysta lammköttsdetaljer.

Jakt

Det finns också möjlighet att komma och jaga vildsvin. Det finns två belysta åtlar som är igång och tillgången på vildsvin är god. Möjlighet till boende finns på gården vid behov.

Vi som driver gården heter Fia Söderberg och Leif Yttergren.

Sociala medier

Följ oss i sociala medier för vardagliga uppdateringar:

Facebook
https://www.facebook.com/sjokarret/

Instagram
https://www.instagram.com/lammfia/

Kontakt

E-post info@sjokarret.se
Telefon Fia 0733-50 22 39, Leif 070-491 20 56

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  image

Välkommen hit!

Vi har webbplatsen hos one.com, vill du också skaffa en plats där?

Klicka här så får både du och vi rabatt!