Vi har varit genbank för roslagsfår i tio år men numera har vi gotlandsfår och jämtlandsfår på grund av att vi vill satsa mer på skinn, ull och kött. Vi kan dock verkligen rekommendera roslagsfåren, en mycket trevlig lokal allmogeras. Det är en bra ras om man inte haft får tidigare, upplever vi: de är lätta att hantera i och med att de är ganska små, de är ofta sociala och trevliga, de har ofta lätta lamningar och är goda mödrar. De får ett eller två lamm. Vår erfarenhet är att det generellt är väldigt få problem med rasen.
Läs mer om roslagsfår på Föreningen svenska allmogefår
Gotlandsfåren
Vi har en grupp gotlandstackor. De är pälsfår och är förutom att vara ett trevligt allroundfår även ger ull som vi kan göra garn av och ger fina lammskinn.Â
Läs mer om gotlandsfår på Gotlandsfårföreningens webbplats.
Jämtlandsfåren
2015 köpte vi våra första Jämtlandsfår, en ny ras med inkorsad merino. Jämtlandsfåren har fått mycket uppmärksamhet på grund av den otroligt finfibriga och mjuka ullen. De ger också fina slaktlamm och fina mjuka skinn. Vi har också fått fram otroligt mjuka skinn som vi säljer i gårdsbutiken, perfekt för barnvagnen.
Lammkött
Vi säljer köttlådor med lamm varje år, vanligtvis under sen höst. Vi kör själva djuren till grannbyn där djuren slaktas och veterinärbesiktas på det småskaliga slakteriet Lundsbols lammslakteri. Läs mer här där vi när det är dags för beställningar publicerar aktuellt styckningsval och priser.