Slaktbedömning

Den senaste slaktbedömningen var trevlig läsning. 50 % var O och 50 % var R enligt den sÃ¥ kallad EUROP-skalan som man använder vid bedömning av köttets kvalitet, kan man säga. Fettklassningen var 2 och 3 pÃ¥ en 5-gradig skala, vilket vi ocksÃ¥ tycker är bra. VÃ¥ra lamm växer ju lÃ¥ngsamt och kan vara upp till ett Ã¥r när vi slaktar, det är ju skillnad pÃ¥ köttlamm och lantraslamm. VÃ¥ra växer upp pÃ¥ bete och grovfoder frÃ¥n gÃ¥rdens marker, och äter inte kraftfoder. Jag har inte gjort nÃ¥gon test, men vi tror i alla fall att köttet blir väldigt smakrikt av att fÃ¥ växa lÃ¥ngsamt…Fick just ett sms frÃ¥n en kund: ”AlltsÃ¥ hur gott kan det bli med dillkött pÃ¥ lammet? Alla lösa smÃ¥ bitar i lÃ¥dan Ã¥kte med. Fantastiskt”. SÃ¥nt blir man väldigt glad över. Och nästan lite hungrig sÃ¥ jag ska nog prova göra nÃ¥n marockansk gryta vilken dag som helst.

Lämna ett svar